Op het vernieuwde WK voor clubteams strijden vanaf 2021 naar verluidt 24 ploegen om de wereldtitel. Het toernooi zal vanaf dan in de zomer worden gehouden en duurt drie weken (10 tot 30 juni). 

Dat meldt het Spaanse Marca woensdagavond. FIFA-voorzitter Gianni Infantino zei vorig jaar al rond deze tijd dat hij het WK voor clubteams meer aanzien wilde geven door meer formaties mee te laten doen. 

In de huidige opzet, die ieder jaar in december wordt afgewerkt, strijden de zes continentale kampioenen en de kampioen van het gastland tegen elkaar om de wereldtitel voor clubs.

In de nieuwe opzet mogen zogezegd 24 clubs meedoen, waarvan naar verluidt twaalf uit Europa, vijf uit Zuid-Amerika, twee uit Afrika, twee uit Noord-Amerika, twee uit Azië, een club uit Oceanië en een club uit het gastland. 

Kwalificatie

In Europa kwalificeren de winnaars van de Champions League van de laatste vier jaar, de finalisten en de vier clubs met het hoogste UEFA-coëfficiënt zich voor het WK voor clubteams. 

De FIFA wil bij de vernieuwde variant gaan voor acht groepen van ieder drie teams, waarvan alleen de groepswinnaars zich plaatsen voor de kwartfinales. 

Het nieuwe toernooi wordt volgens het plan één keer in de vier jaar gehouden en komt in plaats van de Confederations Cup, dat sinds 1992 een jaar voor het WK voor landenteams wordt georganiseerd.