Feyenoord is in gesprek met de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs voor een brugkrediet voor de bouw van het nieuwe stadion. 

Een woordvoerder van Feyenoord City bevestigt woensdag tegen het AD dat de Rotterdamse club een akkoord nadert met Goldman Sachs over een lening.

Het extra geld is nodig om de start van het project te kunnen financieren. Onder anderen architecten, die momenteel bezig zijn met een voorontwerp, moeten worden betaald. Feyenoord moet het bedrag van naar verluidt iets minder dan 20 miljoen euro op termijn terugbetalen. 

Mogelijk zal Feyenoord de Amerikaanse investeringsbank ook betrekken in de verdere financiering van Feyenoord City, zegt voorzitter Conré Oostrom van aandeelhoudersclub VASF van Stadion Feijenoord. "Als dat zo is, kan dit een uitstekende kandidaat zijn. Als er maar een oplossing uit de bus komt die voor Feyenoord het beste is."

In 2019 moet begonnen worden aan de bouw van Feyenoord City, waarbij het gebied rond het nieuwe stadion volledig wordt vernieuwd. 

De totale kosten van het project worden geraamd op 1,4 miljard euro, terwijl met het nieuwe onderkomen van Feyenoord circa 400 miljoen euro gemoeid is.