Daley Sinkgraven komt dit seizoen mogelijk niet meer in actie voor Ajax. De linksback heeft schade aan de binnenband van zijn linkerknie en wordt woensdag geopereerd.

Volgens Ajax zal de 22-jarige verdediger drie tot zes maanden moeten herstellen. In het slechtste geval komt hij pas volgend seizoen weer in actie.

Sinkgraven liep de blessure vorige week op in een oefenduel met Borussia Mönchengladbach (2-1 zege). Het was de derde keer in zeven maanden dat hij een blessure opliep aan dezelfde knie.

De geboren Drent raakte voor het eerste geblesseerd in het Europa League-duel met Schalke 04 in april. Daardoor miste hij onder meer de verloren finale tegen Manchester United. 

Sinkgraven hoopte begin dit seizoen weer fit te zijn, maar kreeg in de voorbereiding te maken met een terugslag. Hij speelde dit seizoen vier competitiewedstrijden en een bekerduel voor de Amsterdammers, het merendeel als invaller.

Zeven miljoen

Sinkgraven werd in januari 2015 door Ajax voor zeven miljoen overgenomen van sc Heerenveen. Als middenvelder slaagde de linkspoot er niet in om een vaste basisplaats te veroveren.

Vorig seizoen werd hij door toenmalig trainer Peter Bosz omgeturnd tot linksback, waar de voormalig jeugdinternational wel een vaste waarde werd totdat blessureleed hem parten speelde.

Ajax staat momenteel met een achterstand van acht punten op koploper PSV op de tweede plaats in de Eredivisie. Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij het laaggeklasseerde FC Twente.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie