Juan Antonio Pizzi liep met Chili kwalificatie voor het WK mis, maar de 49-jarige Argentijn gaat als bondscoach van Saudi-Arabië alsnog naar de mondiale eindronde in Rusland.

De Saudische voetbalbond maakte dinsdag bekend dat Pizzi is aangesteld als opvolger van Edgardo Bauza. Deze tien jaar oudere Argentijn hield het slechts twee maanden vol.

De bond van Saudi-Arabië ontsloeg Bauza vorige week na twee verloren oefeninterlands. Het bestuur klopte daarna weer aan bij Bert van Marwijk.

De oud-keuzeheer van het Nederlands elftal had Saudi-Arabië naar het WK geleid, maar kon daarna geen akkoord bereiken met de bond over een nieuw contract. De Saudi's kwamen met allerlei eisen waar Van Marwijk niet aan wilde voldoen en andersom kreeg hij zijn zin niet bij de samenstelling van zijn staf.

Geen zin

Vorige week liepen onderhandelingen over een terugkeer van Van Marwijk om dezelfde redenen stuk. "Ik wil alleen beginnen aan deze opdracht als ik denk dat we succes kunnen boeken op het WK'', zei de 65-jarige Limburger. "Op deze manier heeft het geen zin."

Saudi-Arabië kwam daarna uit bij Pizzi. De geboren Argentijn, die een groot deel van zijn carrière in Spanje speelde en ook namens dat land deelnam aan het EK 1996 en WK 1998, stapte in oktober op als bondscoach van Chili.

Als opvolger van de veelgeprezen Jorge Sampaoli had Pizzi met de Zuid-Amerikaanse ploeg in 2016 de Copa America gewonnen. In de WK-kwalificatie eindigden de Chilenen echter als zesde in de Zuid-Amerikaanse groep. Het elftal van Pizzi, met daarin sterren als Arturo Vidal en Alexis Sánchez, liep op doelsaldo een plek in de play-offs mis.