Trainer Marcel Keizer van Ajax kan zondag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC geen beroep doen op Klaas-Jan Huntelaar. De spits kampt met een kuitblessure. Ook Amin Younes is er vanwege knieklachten niet bij.

Huntelaar deed zaterdag nog wel mee aan de afsluitende training, maar bleek niet fit genoeg om zondag aan te kunnen treden in de Johan Cruijff Arena tegen de hekkensluiter van de Eredivisie.

De al langer met knieklachten kampende Younes is evenmin van de partij, terwijl Keizer al eerder een streep door de naam van Daley Sinkgraven (knieblessure) moest zetten. Daarnaast zijn ook Vaclav Cerny, Luis Orejuela en Mitchell Dijks geblesseerd.

Nick Viergever is wel opgenomen in de twintigkoppige selectie. De verdediger gold als een twijfelgeval vanwege een verzwikte enkel. Doordat enkele verdedigers ontbreken heeft Keizer Leon Bergsma voor het eerst bij de selectie gehaald. De centrumverdediger speelde vrijdag nog mee met Jong Ajax.

Het duel tussen Ajax en Roda JC begint zondag om 12.30 uur en staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis. De Amsterdammers hebben acht punten achterstand op koploper PSV, die om 14.30 uur uit speelt tegen Excelsior.

Aftrappen: Transformatie Ziyech, Haags kwartiertje in ere hersteld
277
Aftrappen: Transformatie Ziyech, Haags kwartiertje in ere hersteld

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie