Michael Carrick kwam als gevolg van hartritmestoornissen al ruim twee maanden niet meer in actie voor Manchester United. De aanvoerder heeft al een cardiologische ingreep achter de rug en traint intussen weer mee bij de 'Red Devils'.

De 36-jarige Carrick kreeg op de 20 september voor het eerst last van hartritmestoornissen in de League Cup-wedstrijd tegen Burton Albion, verklaart hij op Twitter.

"Ik voelde me een beetje vreemd tijdens de tweede helft", schrijft de middenvelder, die na de vele vragen over zijn afwezigheid tekst en uitleg geeft op het sociale medium. "Daarna heb ik een serie tests ondergaan en daaruit bleek dat ik last had van hartritmestoornissen."

Carrick ging daarop onder het mes en voelt zich nu weer prima. "Ik heb de training langzaam weer opgebouwd, terwijl mijn situatie nauwlettend in de gaten gehouden werd. Ik kan iedereen verzekeren dat ik weer helemaal gezond ben en voluit meetrain met de ploeg."

Rentree

De 34-voudig international van Engeland hoopt op korte termijn zijn rentree te maken voor United, dat zonder de ervaren controleur de tweede positie in de Premier League bezet en op de drempel van de knock-outfase van de Champions League staat.

Manager José Mourinho deed dit seizoen vooralsnog alleen in de gewonnen bekerontmoeting met Championship-club Burton Albion (4-1) een beroep op de oud-speler van West Ham United en Tottenham Hotspur.

Carrick staat sinds 2006 onder contract op Old Trafford en speelde al 460 officiële wedstrijden voor United, waarmee hij onder meer vijf landstitels, de Champions League en de Europa League won.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League