De Oranjevrouwen beginnen vrijdagavond met Dominique Janssen en Angela Christ in de basis aan de WK-kwalificatiewedstrijd uit tegen Slowakije.

PSV-keepster Christ vervangt Sari van Veenendaal, die donderdag afhaakte vanwege een heupblessure. Het wordt de zeventiende interland van de 28-jarige Christ.

Arsenal-verdedigster Janssen krijgt van bondscoach Sarina Wiegman de voorkeur boven Kika van Es op de linksbackpositie. De 26-jarige Van Es was afgelopen zomer op het EK nog de vaste linksback van Oranje. Bij de vorige kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen (1-0 winst) ontbrak ze door en blessure en toen speelde Janssen ook al.

In vergelijking met die wedstrijd heeft Wiegman haar elftal op nog een positie gewijzigd. Desiree van Lunteren krijgt rechts achterin de voorkeur boven Liza van der Most. 

Ierland

Slowakije tegen Nederland begint vrijdag om 19.00 uur en wordt gespeeld in Senec. Over vier dagen, op dinsdag 28 november ontvangt Nederland in het inmiddels al uitverkochte Goffertstadion in Nijmegen Ierland.

Nederland en Noorwegen gaan normaal gesproken uitmaken wie de nummer één wordt in groep 3 en daarmee een rechtstreeks ticket voor het WK van 2019 in Frankrijk pakt.

Noorwegen en Ierland bezetten op dit moment met ieder zes punten de koppositie in de poule, maar beide landen hebben respectievelijk twee en één wedstrijd meer gespeeld dan Oranje, dat met drie punten op de derde plaats terug te vinden is.

Opstelling Oranjevrouwen: Christ; Van Lunteren, Dekker, Van der Gragt, Janssen; Groenen, Van de Donk, Spitse, Van de Sanden, Miedema, Martens.