VVV zet Real Madrid-huurling Peeters en Tissoudali uit selectie

Mink Peeters en Tarik Tissoudali zijn vrijdag uit de selectie gezet door VVV-Venlo. Trainer Maurice Steijn heeft de huurling van Real Madrid en de linksbuiten om disciplinaire redenen geschorst. Het is onbekend wat er precies is voorgevallen bij de Limburgse club.

De 19-jarige Peeters en de vijf jaar oudere Tissoudali ontbreken door hun straffen in de wedstrijdselectie voor het thuisduel van zaterdag met Willem II, bevestigt de nummer twaalf van de Eredivisie op de site van de club.

"Op basis van en zijn houding en gedrag hebben wij besloten een rustperiode van drie dagen in te lassen", zegt Steijn over het straffen van Tissoudali, die dit seizoen regelmaat op speeltijd kan rekenen.

Peeters werd afgelopen zomer op huurbasis binnengehaald door VVV, dat verwachtte dat de jeugdinternational "absoluut van toegevoegde waarde" zou kunnen worden voor de Limburgers.

Sinds zijn entree speelde Peeters echter pas negentig minuten voor de Venlonaren, in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Blauw Geel '38 (0-3). In de competitie kreeg de aanvaller nog geen speeltijd van Steijn.

Real Madrid

In de zomer van 2014 maakte Peeters de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar Real Madrid, waar hij uitkwam voor het tweede elftal en nog vastligt tot medio 2020. De geboren Nijmegenaar speelde eerder in de jeugd van PSV.

Het gepromoveerde VVV staat na twaalf competitiewedstrijden knap in de middenmoot van de Eredivisie. De Limburgers namen afgelopen zaterdag tegen landskampioen Feyenoord nog een punt mee uit De Kuip (1-1).

Zaterdag wacht de kampioen van de Jupiler League een ontmoeting met Willem II, dat vijftiende staat. Om 18.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Siemen Mulder in De Koel.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Tip de redactie