Vitesse-coach Henk Fraser kon donderdagavond na afloop van het Europa League-duel met Lazio (1-1) leven met een gelijkspel, ondanks het feit dat dit resultaat Europese uitschakeling betekende.

"Ik denk dat als je naar de wedstrijd kijkt, 1-1 een terechte uitslag is. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar je speelt tegen spelers die een iets hoger niveau gewend zijn", aldus de trainer van de Arnhemmers na afloop bij FOX Sports.

Fraser vond dat zijn ploeg vooral iets kon leren van de effectiviteit van de Italianen. "Een aantal momenten hadden we beter kunnen uitspelen, terwijl zij aan één kans genoeg hadden."

"Juist daarin zit het verschil tussen de Nederlandse competitie en Europees voetbal. Tegen dit soort mannen spelen, daar steek je wat van op."

De 51-jarige oefenmeester was blij dat zijn ploeg niet overmoedig werd. "Je zag dat zij niet voluit gingen in het druk zetten, maar we weten dat hun beste kwaliteiten in de omschakeling liggen, dus we mochten niet slordig worden. Europese tegenstanders loeren op dat naïeve wat wij als Nederlandse ploegen soms hebben."

"De mogelijkheden om een beter resultaat te boeken hebben we gehad, daar moeten we meedogenlozer in zijn", zag Fraser nog voldoende verbeterpunten. "Maar soms moet je een punt ook koesteren."

Pasveer

Vitesse-doelman Remko Pasveer werd kort voor rust gepasseerd door Luis Alberto. Dat zat de keeper van de Arnhemmers na afloop nog steeds niet lekker.

"Ik was verrast dat hij zo snel en zo hard schoot, daardoor kreeg ik mijn hand er niet goed achter", analyseerde Pasveer in de catacomben. "Voor mijn gevoel had ik die bal wel kunnen hebben."

De 34-jarige sluitpost zag vooral tegen het einde van de wedstrijd nog kansen voor zijn ploeg om de zege binnen te halen. "Als we die mogelijkheden beter uitspelen, kan het zomaar anders zijn. We hadden het gevoel dat we nog konden winnen, dan is een gelijkspel wel een beetje zuur."

Vitesse staat met twee punten uit vijf duels laatste in groep K en kan niet meer overwinteren. In de afsluitende poulewedstrijd tegen OGC Nice is over twee weken de derde plaats in de poule het hoogst haalbare.