Vitesse hoeft donderdagavond in de confrontatie met Lazio in de Europa League niet te vrezen voor Ciro Immobile. Trainer Simone Inzaghi heeft de trefzekere spits van de Romeinen buiten zijn selectie gelaten, net als middenvelders Marco Parolo en Lucas Leiva.

Immobile is met vijftien doelpunten in twaalf duels de topschutter van de Serie A. De gelouterde middenvelders Parolo (32) en Lucas Leiva (30) zijn normaal gesproken ook vaste krachten onder Inzaghi.

Stefan de Vrij zit wel bij de zeventienkoppige groep van Lazio, dat met de volle score van twaalf punten uit vier wedstrijden als groepswinnaar al zeker is van een vervolg in de Europa League.

De Italianen wonnen de uitwedstrijd in Arnhem met 2-3. Vitesse kwam voor eigen publiek twee keer op voorsprong, maar moest mede door doelpunten van Parolo en Immobile alsnog buigen voor Lazio.

Vitesse vecht tegen de Romeinen voor zijn laatste kans in Europa. De Arnhemmers moeten winnen in het Stadio Olimpico om nog enigszins uitzicht te houden op Europese overwintering.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League