Granqvist lost Ibrahimovic na tien jaar af als beste speler van Zweden

Zlatan Ibrahimovic is na tien jaar eens niet uitgeroepen tor beste voetballer van Zweden. De vedette moest de prijs dit jaar aan Andreas Granqvist laten.

De oud-verdediger van FC Groningen, nu onder contract bij het Russische FK Krasnodar, kreeg maandag op een gala in Stockholm de 'Guldbollen' uitgereikt.

Granqvist leidde de Zweedse nationale ploeg als aanvoerder naar het WK van volgend jaar. Zweden was in een play-off te sterk voor Italië.

Ibrahimovic was niet betrokken bij die fraaie prestatie. De spits van Manchester United bedankte voor de kwalificatiereeks, waarin onder meer met Oranje werd afgerekend, voor de nationale ploeg.

De 36-jarige spits won de Zweedse Gouden Bal liefst elf keer. Dat gebeurde voor het eerst in 2005, waarna hij vanaf 2007 ongenaakbaar was. Geen andere Zweedse voetballer veroverde de prijs meer dan twee keer.

Ibrahimovic, die zaterdag zijn rentree maakte na een zware knieblessure die hem sinds april aan de kant hield, kreeg nog wel de prijs voor de beste Zweedse aanvaller.

Tip de redactie