De Ajax Vrouwen hebben zich zondag alleen aan kop genesteld in de Eredivisie. De regerend kampioen won in Eindhoven de uitwedstrijd tegen PSV met 1-2.

Door de zege heeft het nog ongeslagen Ajax na acht speelronden twintig punten. Dat zijn er drie meer dan naaste belager FC Twente, dat dit weekend niet in actie kwam. Nummer drie vv Alkmaar heeft al een achterstand van zeven punten.

PSV staat in de negen clubs tellende divisie op de zevende plaats. Alleen Achilles'29 en Excelsior Barendrecht staan er slechter voor.

Ajax kwam op De Herdgang al na vier minuten op achterstand door een treffer van Vanity Lewerissa. Vroeg in de tweede helft trokken de bezoekers de stand gelijk. Marjolijn van den Bighelaar kopte raak uit een voorzet van Liza van der Most.

Nadat de wedstrijd bijna tien minuten stil had gelegen voor een ogenschijnlijk zware blessure van PSV-speelster Kim DeCesare, maakte Ajax een kwartier voor tijd het verschil. Desiree van Lunteren benutte een penalty die was toegekend na een overtreding op Linda Bakker.