Chris Coleman vertrekt met onmiddellijke ingang als bondscoach van Wales. De 47-jarige Welshman gaat volgens diverse Britse media aan de slag als manager van Sunderland.

Coleman had Wales sinds begin 2012 onder zijn hoede. Hij volgde destijds de overleden Gary Speed (42) op. Het is nog onbekend wie de nieuwe bondscoach van de 'Dragons' wordt.

Coleman loodste Wales voor het eerst in de historie naar een EK, waar de ploeg vorig jaar verrassend de halve finales bereikte. Daarin was de latere Europees kampioen Portugal met 2-0 te sterk.

Voor het WK van volgend jaar in Rusland wist de huidige nummer veertien van de FIFA-ranglijst zich niet te kwalificeren. De ploeg eindigde in zijn groep als derde achter Servië en Ierland.

Mocht Coleman definitief in dienst treden van Sunderland, dan is hij de opvolger van de ontslagen Simon Grayson. De 'Black Cats' zijn met slechts tien punten uit zestien duels hekkensluiter in het Championship.

Voor Coleman zal Sunderland zijn derde Engelse club als manager worden. Hij was eerder werkzaam bij Fulham en Coventry City. Eerder was hij ook coach van Real Sociedad en het Griekse AE Larissa.

Sunderland was vorig seizoen nog actief in de Premier League. De ploeg degradeerde als hekkensluiter naar het Championship.