Nederlands elftal mist zieke Rekik tegen Roemenië

Het Nederlands elftal kan dinsdag in de oefeninterland tegen Roemenië niet beschikken over Karim Rekik. De verdediger is ziek en reist maandag niet met de selectie mee naar Boekarest.

Bondscoach Dick Advocaat roept geen vervanger op. De selectie van Oranje bestaat door het afhaken van de speler van Hertha BSC uit 21 spelers.

De 22-jarige Rekik had donderdag tegen Schotland (0-1 winst) nog een basisplaats bij Oranje. Hij vormde met Virgil van Dijk het centrale verdedigingsduo in Aberdeen.

Matthijs de Ligt, Daley Blind, Joël Veltman en Nathan Aké zijn tegen Roemenië, dat zich net als Nederland niet voor het WK plaatste, de mogelijke vervangers van Rekik centraal achterin.

Maandagavond werkt Oranje in de Arena Nationala de laatste training af, waarna dinsdagavond om 20.00 uur de wedstrijd begint.

Record

Het duel met de Roemenen is de laatste interland van Oranje van 2017 en de laatste onder leiding van Advocaat, wiens contract bij de KNVB eind dit jaar afloopt.

Als Nederland wint van Roemenië dan krijgt de 70-jarige Hagenaar op de valreep alleen een record in handen. De overwinning in Schotland was zijn 36e met Oranje en daarmee evenaarde hij Bob Glendenning, die van 1928 tot 1940 eveneens 36 keer won met Nederland. Geen enkele bondscoach won vaker.

Roemenië-Nederland wordt dinsdagavond live uitgezonden op NU.nl. De voorbeschouwing begint om 19.30 uur.

Tip de redactie