Fabio Cannavaro heeft dinsdag ontslag genomen als trainer van het Chinese Tianjin Quanjian en gaat opnieuw aan de slag bij kampioen Guangzhou Evergrande. De Braziliaanse coach Luiz Felipe Scolari vertrekt daar eind deze maand.

Voormalig verdediger Cannavaro, die in 2006 Wereldvoetballer van het Jaar werd en met Italië het WK won, was ruim anderhalf jaar in dienst van Tianjin waarmee hij eerst promoveerde naar het hoogste niveau en nu deelname aan de Aziatische Champions League heeft veiliggesteld.

"Op verzoek van Fabio Cannavaro is er een gesprek geweest, waarna we zijn overeen gekomen dat hij niet langer hoofdcoach is van onze club", meldt Tianjin. "We danken hem voor zijn toewijding en wensen hem veel succes."

Cannavaro werkte in 2014 en 2015 al voor Guangzhou. Na zeven maanden werd hij ontslagen en vervangen door Scolari. De voormalig bondscoach van Portugal en Brazilië had een aflopend contract bij de Chinese topclub. Scolari (69) keert terug naar Brazilië.

Sousa

De 47-jarige Portugees Paulo Sousa, tot afgelopen zomer actief als trainer van Fiorentina, volgt Cannavaro op bij Tianjin.

Afgelopen weekend werd de laatste speelronde in de Chinese Super League gespeeld. Guangzhou werd dit seizoen voor de zevende keer op rij kampioen. De Braziliaanse spits Ricardo Goulart was met twintig treffers sterspeler van het team. De Colombiaanse vedette Jackson Martinez (ex-FC Porto en -Atletico Madrid) zit in het tweede elftal van de club.

Cannavaro eindigde met Tianjin op de derde plaats. De Belg Axel Witsel en de Braziliaan Alexandre Pato zijn de bekendste spelers van de club.