Feyenoord heeft maandag afscheid genomen van Eric Gudde. De 63-jarige Maassluizer werd bij zijn afscheid in het zonnetje gezet. Hij ontving onder meer een erepenning. 

Gudde verruilt de Rotterdamse club na tien jaar voor de functie van directeur betaald voetbal van de KNVB. Hij wordt opgevolgd door Jan de Jong, die eveneens aanwezig was op de afscheidsreceptie van zijn voorganger.

Voordat Gudde bij Feyenoord aan de slag ging, was hij topambtenaar bij de gemeente Rotterdam. De gemeente eerde de directeur met de Rotterdammert, een erepenning voor professionals die zich beroepshalve intensief hebben ingezet voor de gemeente en de inwoners daarvan.

"Deze Rotterdammert is voor alles wat je hebt gedaan voor Rotterdam en voor de mooiste club van Nederland'', zei sportwethouder Adriaan Visser in De Kuip, waar zo'n vijfhonderd genodigden aanwezig waren bij de receptie.

Aanvoerdersband

De Jong, de nieuwe baas van de landskampioen, kreeg van Gudde als welkomstcadeau een shirt van Feyenoord. De Jong gaf zijn voorganger een oranje aanvoerdersband mee. "Want het Nederlands elftal krijgt er een fantastische aanvoerder bij", aldus de 50-jarige De Jong.

Hij was hiervoor bijna 25 jaar bij de NOS werkzaam, de laatste jaren als algemeen directeur. "Ik kom hier in een gespreid bedje terecht, zo lijkt het. Eric laat een fantastische organisatie achter. Zelden vertrekt iemand in deze functie door de voordeur, maar hij wel."

Gudde begint dinsdag in Zeist aan zijn nieuwe baan. Hij maakt op het hoofdkantoor van de KNVB eerst een kennismakingsrondje langs alle afdelingen en gaat zich daarna storten op de vele opdrachten die op zijn bureau liggen, zoals de zoektocht naar een technisch directeur én een bondscoach voor Oranje.