Andrea Pirlo heeft maandag officieel afscheid genomen van het voetbal. De loopbaan van de stijlvolle middenvelder kwam zondag ten einde, nadat hij met New York City FC werd uitgeschakeld in de play-offs van de MLS.

Pirlo had eerder al bekendgemaakt geen nieuw contract meer aan te gaan. Via Twitter bedankte de 38-jarige Italiaan maandag alles en iedereen met wie hij te maken heeft gehad in zijn rijke loopbaan.

"Niet alleen eindigt mijn avontuur bij New York, ook mijn reis als speler is voorbij", meldde Pirlo. "Ik wil van de gelegenheid gebruikmaken om mijn familie en kinderen te danken voor de steun en liefde die ze mij altijd hebben gegeven."

"Ik wil ook elke club bedanken waarvoor ik de eer heb gehad te spelen, elke ploegmaat aan wiens zijde ik heb mogen voetballen, alle mensen die mijn carrière zo ongelooflijk hebben gemaakt, en niet te vergeten alle supporters wereldwijd die mij gesteund hebben. Jullie zitten voor altijd in mijn hart."

Wereldkampioen

New York City FC won zondag met 2-0 van Columbus Crew maar had eerder met 4-1 verloren. Pirlo speelde achtereenvolgens bij Brescia, Internazionale, Reggina, AC Milan, Juventus alvorens hij voor een Amerikaans avontuur koos.

Pirlo speelde 116 interlands voor Italië, waarmee hij in 2006 wereldkampioen werd. Met AC Milan won de sierlijke middenvelder twee keer de Champions League. Met die club won hij twee keer de Serie A. Dat deed hij met Juventus vervolgens nog liefst vier keer.