Mo Allach vertrekt per direct bij Vitesse. De technisch directeur verruilt de Arnhemse club voor het Israëlische Maccabi Haifa. 

"In de afgelopen jaren heb ik met grote inzet en betrokkenheid bij de club gewerkt. Deze aanbieding van één van de succesvolste clubs uit de Israëlische competitie is een kans is die ik niet aan me voorbij wilde laten gaan", zegt Allach maandag op de site van Vitesse.

De geboren Hagenaar was sinds 2013 technisch directeur van Vitesse, maar zou de laatste tijd niet door een deur kunnen met de Rus Valeri Oyf, die deel uitmaakt van de raad van commissarissen.

Allach was voor zijn periode bij Vitesse onder meer werkzaam bij VVV-Venlo, FC Twente, RKC Waalwijk en de KNVB. Hij begint later deze maand aan zijn werkzaamheden bij Maccabi Haifa.

Marc van Hintum neemt tijdelijk de taken van Allach over tot Vitesse een nieuwe technisch directeur heeft gevonden. Van Hintum is momenteel hoofd scouting bij de huidige nummer vijf in de Eredivisie.

Talentontwikkeling

Algemeen directeur Joost de Wit heeft begrip voor de keuze van Allach om Vitesse te verlaten. "Vitesse is een club waar talentontwikkeling hoog op de agenda staat. Dan hoort daarbij dat je het respecteert als mensen na een aantal jaren van grote inzet en ontwikkeling weer een volgende stap willen maken."

Onder de leiding van Allach won Vitesse vorig seizoen voor het eerst in de historie de KNVB-beker. De ploeg van trainer Henk Fraser was in de finale met 2-0 te sterk voor AZ.

Maccabi Haifa werd in het seizoen 2012/2013 voor het laatst kampioen in Israël. Bij concurrent Maccabi Tel Aviv is Jordi Cruijff momenteel hoofdtrainer.