Vincent Janssen, Wesley Hoedt en Michel Vorm hebben zich afgemeld voor het trainingskamp van het Nederlands elftal in aanloop naar de oefenduels tegen Schotland en Roemenië. De drie internationals kampen met knieproblemen. 

FC Groningen-keeper Sergio Padt is door bondscoach Dick Advocaat opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Vorm. Janssen en Hoedt worden niet vervangen, waardoor de selectie nu uit 23 spelers bestaat.

Vorm kon zondag door een knieblessure niet in actie komen voor zijn club Tottenham Hotspur, waar hij door een kwetsuur van eerste keus Hugo Lloris normaal gesproken op een basisplaats had kunnen rekenen. Hoedt behoorde zaterdag wel tot de wedstrijdselectie van Southampton tegen Burnley, maar bleef op de bank.

Janssen speelde zaterdag wel gewoon de volle negentig minuten voor zijn club Fenerbahçe tegen Osmanlispor, maar de spits blijkt daar knieklachten aan overgehouden te hebben.

Oefenduels

Het Nederlands elftal oefent op donderdag 9 november in Aberdeen tegen Schotland. Vijf dagen later staat in Boekarest het oefenduel met Roemenië op het programma. De internationals melden zich maandag in Noordwijk.

Voor Padt is het niet zijn eerste uitnodiging. De doelman werd door Advocaat eerder dit jaar al geselecteerd voor de oefenduels met Marokko, Ivoorkust en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Hij wacht nog wel op zijn eerste interland.