Sam Larsson begint zondagmiddag in de basis bij Feyenoord in de Eredivisiewedstrijd tegen ADO Den Haag. De buitenspeler krijgt van coach Giovanni van Bronckhorst de voorkeur boven Jean-Paul Boëtius. Sofyan Amrabat begint op de bank bij de Rotterdammers. 

Amrabat wordt op het middenveld vervangen door Jens Toornstra. Kenneth Vermeer is er niet bij. De doelman liep op de training een enkelblessure op. Hij wordt op de bank vervangen door Justin Bijlow. De 22-jarige verdediger Renato Tapia, die vanwege een hamstringblessure een twijfelgeval was, kan spelen. 

Feyenoord hoopt tegen ADO voor een ommekeer te zorgen na een slechte start van het seizoen. De ploeg van Van Bronckhorst verloor in de eerste tien wedstrijden al drie keer. Ook speelden de Rotterdammers twee keer gelijk. De regerend landskampioen bezet momenteel de zesde plaats. 

Bij ADO, dat elfde staat, keert Wilfried Kanon na een paar weken afwezigheid vanwege een blessure terug in de basis. Bij de thuisclub staat oud-Feyenoorder Lex Immers eveneens aan de aftrap.

Zwinkels

Robert Zwinkels is de man die tegendoelpunten van Feyenoord moet voorkomen. De doelman is de sterkhouder aan de kant van ADO. Zwinkels verrichte dit seizoen al 54 reddingen en stopte daarmee de meeste ballen van alle keepers in de Eredivisie.

Het duel tussen ADO en Feyenoord begint om 12.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Meissner, Kanon, Meijers; Bakker, Immers, El Khayati; Becker, Falkenburg, Lorenzen.  

Opstelling Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Tapia, St. Juste, Haps; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Larsson.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie