Arjen Robben zette Bayern München zaterdagavond met een fraai schot op een 0-1 voorsprong in de topper tegen Borussia Dortmund (1-3 winst) en verbeterde daarmee twee prestigieuze records.

De 33-jarige aanvoerder van de 'Rekordmeister' maakte zijn 93e doelpunt in 178 Bundesliga-duels en is daarmee nu alleen de meest scorende Nederlander op het hoogste Duitse niveau. Hij laat Willi Lippens, die tot 92 treffers kwam, achter zich.

Lippens scoorde eind jaren zestig en in de jaren zeventig veelvuldig voor Rot-Weiss Essen en Borussia Dortmund.

Met zijn treffer mag Robben zich nu ook alleen de meest trefzekere buitenlander namens Bayern in de Bundesliga noemen. Hij deelde het record tot zaterdag met voormalig spits Giovane Elber.

"Dit zijn mooie mijlpalen", zei Robben tegen FOX Sports. Hij geniet van de sterke fase die Bayern onder trainer Jupp Heynckes kent. "Als je vier weken geleden had gezegd dat we de volgende zeven wedstrijden allemaal zouden winnen... Dat is bijna onmogelijk. Echt een ongelofelijke prestatie."

2009

Robben, die vorige maand na 96 interlands afzwaaide bij Oranje, speelt sinds de zomer van 2009 bij Bayern en vierde met de club onder meer een Champions League-winst en zes landstitels.

De aanvaller, die een aflopend contract heeft bij Bayern, begon zijn professionele loopbaan bij FC Groningen en droeg later ook het shirt van PSV, Chelsea en Real Madrid.

Het verschil tussen koploper Bayern en Dortmund, waar de kritiek op coach Peter Bosz verder zal toenemen, is nu zes punten. 'BVB' zakte van de tweede naar de derde plaats.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Bundesliga