Trainer Marcel Keizer van Ajax kan zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht weer een beroep doen op Amin Younes. De Duitser is hersteld van een knieblessure en is opgenomen in de wedstrijdselectie.

De 24-jarige vleugelspeler miste afgelopen zaterdag het uitduel met Willem II (1-3 winst) door een knieblessure, maar hervatte donderdag weer de training.

Bij afwezigheid van Younes stond spits Kasper Dolberg in Tilburg als linksbuiten opgesteld. De Deen maakte echter weinig indruk en lijkt tegen Utrecht weer genoegen te nemen met een plek op de bank.

De negentienkoppige selectie van Keizer bevat geen verrassende namen. De coach kan in de Johan Cruijff Arena geen beroep doen op Benjamin van Leer, Vaclav Cerny en Mitchell Dijks. Zij kampen met blessures.

Ajax tegen FC Utrecht begint zondag om 14.30 uur in Amsterdam en staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers.

De Amsterdammers, nummer twee in de Eredivisie, jagen op hun vijfde zege op rij in de Eredivisie, na zeges op sc Heerenveen (0-4), Sparta (4-0), Feyenoord (1-4) en Willem II (1-3). FC Utrecht is door de mindere resultaten in de laatste weken afgezakt naar de achtste plaats.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie