Peru moet het later deze maand in de play-offs voor een WK-ticket stellen zonder aanvoerder Paolo Guerrero. De spits is betrapt op dopinggebruik en door de FIFA voor dertig dagen geschorst.

De 33-jarige Guerrero werd vorige maand na het WK-kwalificatieduel met Argentinië (0-0) positief getest. Het is nog niet duidelijk wat de verdere gevolgen zijn naast de schorsing door de FIFA.

Volgende de voetbalbond van Peru is de positieve dopingtest van Guerrero het gevolg van een middel dat de aanvaller had genomen tegen griep. Hij zou zich er niet bewust van zijn geweest dat het middel op de verboden lijst staat.

Guerrero hielp Peru in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie met zes treffers aan de vijfde plaats in de groep achter Brazilië, Uruguay, Argentinië en Colombia.

De ploeg van bondscoach Ricardo Gareca neemt het in de strijd om een WK-ticket op tegen Nieuw-Zeeland. De Zuid-Amerikanen, in 1982 voor het laatst aanwezig op het WK, spelen op 11 november uit. Vier dagen later is de return.

Guerrero staat momenteel onder contract bij het Braziliaanse Flamengo. Hij speelde in Duitsland jaren voor Hamburger SV en kwam ook uit voor Bayern München.