De matige reeks van sc Heerenveen duurt voort. De Friezen pakten vrijdag op bezoek bij Sparta Rotterdam weliswaar een punt (0-0), maar bleven voor de vijfde keer op rij zonder winst in de Eredivisie.

De ploeg van coach Jurgen Streppel verloor achtereenvolgens van Ajax (0-4), FC Utrecht (3-1), Vitesse (0-4) en AZ (1-2). Tussendoor was Willem II in de KNVB-beker bovendien met 2-1 te sterk.

Door het gelijkspel tegen Sparta bezet Heerenveen na elf wedstrijden de zevende plaats in de Eredivisie. Sparta, dat ook niet geweldig draait maar vorige week wel van FC Groningen won, staat met tien punten dertiende.

Lichtpuntje bij Heerenveen was de rentree van doelman Warner Hahn. De keeper raakte tijdens de eerste speelronde uit bij FC Groningen geblesseerd aan zijn schouder en stond tegen Sparta voor het eerst weer in de basis.

Kansen

In de eerste helft van Sparta-Heerenveen waren de beste kansen voor de bezoekers. Zo was er een mooi schot van Michel Vlap en een gevaarlijke kopbal van Daniël Höegh. Beide keren redde doelman Roy Kortsmit voor Sparta.

Na rust gebeurde er weinig meer. Alleen Ragnar Ache van Sparta was dicht bij een treffer, maar de invaller zag zijn kopbal door Stijn Schaars van de lijn gehaald worden.

Over twee weken, op zaterdag 18 november, krijgt Heerenveen op bezoek bij FC Twente een nieuwe kans op een broodnodige overwinning. Sparta gaat dan op bezoek bij Willem II.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivsie