Olympique Marseille heeft vrijdag Patrice Evra voor onbepaalde tijd geschorst. De verdediger raakte donderdag voorafgaand aan het Europa League-duel met Vitoria Guimarães in Portugal slaags met een fan van zijn eigen club.

De 36-jarige Evra, die nog een verbintenis tot het einde van dit seizoen heeft bij de Franse club, deelde tijdens de warming-up een rake trap uit aan een van de supporters die hem naar verluid beledigden.

Hij kreeg vervolgens in de catacomben rood van de Hongaarse arbiter Tamas Bognar. Doordat de Fransman wisselspeler was, kon Marseille wel gewoon met elf spelers beginnen aan de wedstrijd die uiteindelijk met 1-0 werd verloren.

Marseille laat in een verklaring weten in gesprek te gaan met Evra voordat er eventuele verdere sancties worden genomen. De club stelt bovendien een onderzoek in naar het gedrag van een aantal supporters.

UEFA

Eerder donderdag werd Evra door de UEFA al aangeklaagd voor "gewelddadig gedrag". Op 10 november neemt de Europese voetbalbond bij een zitting een beslissing over een eventuele straf.

Olympique Marseille en Vitoria Guimarães moeten ook vrezen voor een sanctie, omdat fans het veld op wisten te komen. Marseille is bovendien ook aangeklaagd voor het afsteken van vuurwerk en het aanrichten van vernielingen door supporters.

Evra, 81-voudig international van Frankrijk, speelt sinds begin dit jaar voor Olympique Marseille, toen hij een contract voor anderhalf seizoen tekende. De linksback kwam eerder uit voor onder meer AS Monaco, Manchester United en Juventus.

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma in de Europa League