De UEFA heeft Olympique Marseille-speler Patrice Evra aangeklaagd voor "gewelddadig gedrag", nadat de Fransman het donderdag voor de Europa League-wedstrijd tegen Vitoria Guimarães aan de stok kreeg met een fan van de Franse club.

De 36-jarige Evra ging tijdens de warming-up de confrontatie aan met meegereisde fans van Olympique Marseille, die in het stadion van Vitoria Guimarães van de tribune waren gekomen en zich naar de rand van het veld begaven.

Daarbij deelde de linksback, die reservespeler was, een rake trap uit aan een van de supporters. Hij kreeg vervolgens in de catacomben rood van de Hongaarse arbiter Tamas Bognar.

De UEFA meldt vrijdag dat Evra vanwege zijn rode kaart sowieso één Europees duel geschorst zal zijn. Op 10 november zal de disciplinaire commissie van de bond bij een zitting beslissen over een mogelijke verdere straf.

Olympique Marseille en Vitoria Guimarães moeten ook vrezen voor een sanctie, omdat fans het veld op wisten te komen. Olympique is bovendien ook aangeklaagd voor het afsteken van vuurwerk en het aanrichten van vernielingen door supporters.

Onderzoek

Olympique Marseille heeft zelf ook een onderzoek ingesteld naar het merkwaardige incident, zo schreef de Franse club vrijdag enkele uren na de met 1-0 verloren wedstrijd in Portugal in een verklaring.

"Het staat hoe dan ook vast dat een professional kalm moet blijven, ook bij zware en ongerechtvaardigde provocaties en beledigingen."

"Tegelijkertijd kan de club het gedrag van een zogenaamde supporter die zijn eigen speler beledigt en niet zijn team aanmoedigt alleen maar veroordelen."

Rudi Garcia

Evra, 81-voudig international van Frankrijk, speelt sinds begin dit jaar voor Olympique Marseille, toen hij een contract voor anderhalf seizoen tekende.

De ploeg van trainer Rudi Garcia staat momenteel vierde in de Franse competitie en tweede in groep I van de Europa League.

Bekijk de uitslagen en de standen in de Europa League