Patrice Evra heeft donderdag merkwaardig genoeg al voor aanvang van de Europa League-wedstrijd van zijn club Olympique Marseille tegen Vitoria Guimarães een rode kaart gekregen.

Evra ging tijdens de warming-up de confrontatie aan met meegereisde fans van zijn eigen club, die in het stadion van de Portugese club van de tribune waren gekomen en zich naar de rand van het veld begaven.

Op beledigingen reageerde Evra aanvankelijk nog lachend, maar toen enkele fans over het hek klommen en de verdediger naderden, reageerde hij met een rake trap. Medespelers en stewards van Marseille moesten Evra kalmeren.

Evra kreeg terug in de catacomben rood van de Hongaarse arbiter Tamas Bognar. Marseille kon het duel desondanks met elf man beginnen omdat Evra slechts reserve was. Een invalbeurt kon de oud-speler van onder meer Manchester United en Juventus wel vergeten.

De wedstrijd in groep I begon door het incident wat later dan gepland. Marseille staat na drie duels op zes punten, Guimarães heeft pas één punt.