Tottenham Hotspur moet het minimaal vijftien dagen stellen zonder de Franse doelman Hugo Lloris. De Nederlander Michel Vorm kan daardoor komend weekend tegen Crystal Palace waarschijnlijk rekenen op een basisplaats.

Lloris raakte geblesseerd aan zijn lies in de met 3-1 gewonnen Champions League-wedstrijd van woensdag tegen Real Madrid. Hij keepte het duel wel uit, maar na onderzoek in het ziekenhuis kwam de ernst van de kwetsuur aan het licht.

Didier Deschamps gaf donderdag te kennen dat Lloris zeker vijftien dagen moet herstellen. De Franse bondscoach laat hem daarom buiten de selectie voor de oefeninterlands tegen Wales (10 november) en Duitsland (14 november).

Vorm mocht woensdag op Wembley al warmlopen toen duidelijk werd dat Lloris met een blessure kampte. De ervaren sluitpost bleef echter gewoon staan en mocht na afloop de plaatsing van Tottenham voor de achtste finales van de Champions League vieren.

Concurrentie

Vorm keepte sinds zijn komst in 2014 naar Londen tien competitiewedstrijden voor de Spurs. Bij afwezigheid van Lloris moet hij de concurrentie aangaan met de Argentijn Paulo Gazzaniga, die afgelopen zomer overkwam van Southampton.

Tottenham, dat derde staat in de Premier League, speelt zondag thuis tegen Crystal Palace. Pas twee weken later staat de volgende competitiewedstrijd op het programma, uit tegen Arsenal.

Bekijk hier het programma en de stand in de Premier League