Feyenoord start woensdag met Renato Tapia, Sofyan Amrabat en Jean-Paul Boëtius in het basisteam aan de uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk in de groepsfase van de Champions League.

Tapia krijgt in het centrum van de verdediging de voorkeur boven Kevin Diks. De Peruviaan is pas net hersteld van een hamstringblessure, die hem ruim twee weken aan de kant hield.

Trainer Giovanni van Bronckhorst kan in het Metalist Stadion in Charkov, de tijdelijke thuishaven van Shakhtar, nog altijd niet beschikken over achterhoedespelers Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Sven van Beek.

Amrabat verdringt op het middenveld Jens Toornstra naar de reservebank, terwijl Boëtius in de aanval Sam Larsson uit de basiself houdt.

Afgelopen zaterdag op bezoek bij Roda JC (1-1) waren de rollen nog omgedraaid. Toen werd Amrabat geen speeltijd gegund en stond Larsson negentig minuten binnen de lijnen.

Bij Shakhtar keert Bernard terug in de ploeg. De Braziliaanse spelmaker maakte twee weken geleden in De Kuip beide doelpunten van de kampioen van Oekraïne (1-2). 

Bernard liep kort daarna een schouderblessure op, maar is fit genoeg om tegen Feyenoord weer mee te doen.

Puntloos

De titelverdediger in Nederland moet winnen van Shakhtar om uitzicht te houden op Europese overwintering. De Rotterdammers zijn na drie duels nog puntloos en bezetten dan ook de laatste plaats in poule F.

Manchester City gaat daarin met negen punten fier aan kop, gevolgd door Shakhtar (zes punten), Napoli (drie punten) en dus Feyenoord.

Shakhtar tegen Feyenoord begint om 20.45 uur en staat onder leiding van de Griekse scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos. Tegelijkertijd trappen Napoli en City af in Stadio San Paolo.

Opstelling Shakhtar: Pyatov; Butko, Khocholava, Stepanenko, Taison, Fred, Bernard, Marlos, Ivan Ordets, Facundo Ferreyra, Ismaily

Opstelling Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Tapia, St. Juste, Haps; Amrabat, El Ahmadi, Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Boëtius.

Live op de hoogte blijven van alle duels in de Champions League? Download de NUsport-app