Go Ahead Eagles-spits Sam Hendriks is woensdag verkozen tot de beste speler van de eerste periode in de Jupiler League. Fortuna Sittard-aanvoerder Perr Schuurs krijgt de Bronzen Stier als het beste talent.

Naast Hendriks waren Mateo Cassierra (Jong Ajax), Djibril Dianessy (Fortuna Sittard) en Arnaut Groeneveld (NEC) genomineerd. De 22-jarige Hendriks kreeg de meeste stemmen van de supporters van de Jupiler League-clubs.

Hendriks, die in het seizoen 2015/2016 een Eredivisiewedstrijd voor Ajax speelde, kreeg bijna ook de Bronzen Stier als topscorer. Net als Mart Lieder (FC Eindhoven) en Andrija Novakovich (Telstar) scoorde hij zeven keer in de eerste periode.

Lieder had er met 804 minuten zes minuten minder voor nodig dan zowel Hendriks als Novakovich, waardoor de spits van FC Eindhoven de prijs krijgt.

Oliseh

De pas 17-jarige verdediger Schuurs krijgt de Bronzen Stier voor het grootste talent vanwege zijn goede spel bij het verrassende Fortuna, dat bijna de eerste periode won. Ook Fortuna Sittard-trainer Sunday Oliseh viel in de prijzen. De Nigeriaan is de beste coach van de eerste periode.

De Bronzen Stieren worden vrijdag uitgereikt voorafgaand aan de wedstrijden in de twaalfde speelronde. Jong Ajax, dat de eerste periode won, speelt dan thuis tegen De Graafschap. Alle tien de wedstrijden beginnen om 20.00 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie