De gemeenteraad van Helmond heeft dinsdagavond ingestemd met de plannen voor een nieuw stadion voor Helmond Sport. De nummer negentien van de Jupiler League hoopt in het seizoen 2021/2022 zijn eerste wedstrijden in het nieuwe onderkomen te spelen.

Slechts twee van de 37 raadsleden stemden tegen het 55 miljoen euro kostende plan om Sportpark De Braak stevig te vernieuwen, zodat er een zogenaamde 'Sport-en (be)leefcampus' komt.

Op het multifunctionele complex moeten er onder meer ook een sporthal en onderwijsfaciliteiten komen. Helmond Sport wordt huurder van het stadion en gaat samenwerken met amateurverenigingen en een scholengroep.

"Als gebruiker van het stadion zijn we blij dat de toekomst er rooskleurig uitziet", reageert algemeen directeur Marcel van den Bunder op de site van Helmond Sport.

"Gezondheid, onderwijs, topsport en breedtesport zijn de pijlers van de Sport- en (be)leefcampus. Onder die pijlers gaan wij per 1 juli 2018 starten met onze eigen jeugdopleiding. Topsport en opleiding zijn een unieke combinatie. Dat we beide straks aan kunnen bieden op dezelfde plek is fantastisch."

De Brabantse club viert dit jaar zijn vijftigjarige jubileum. Helmond Sport heeft altijd op De Braak gespeeld.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand van de Jupiler League