Didier Deschamps heeft zijn contract bij de Franse voetbalbond verlengd en blijft tot en met het EK van 2020 verantwoordelijk voor de nationale ploeg.

De 49-jarige Deschamps lag nog tot komende zomer vast, maar heeft zijn krabbel onder een nieuwe tweejarige verbintenis gezet. Dat meldt de FFF dinsdag op de eigen website.

Deschamps werd in de zomer van 2012 aangesteld als opvolger van Laurent Blanc en leidde 'Les Bleus' sindsdien naar de kwartfinales van het WK van 2014 en naar de eindstrijd van het EK van 2016 in eigen land, waarin werd verloren van Portugal.

Onder leiding van de 103-voudig international plaatste Frankrijk zich onlangs nog als groepswinnaar voor het WK van komende zomer in Rusland. De 'Haantjes' hielden onder meer Zweden en het Nederlands elftal onder zich in kwalificatiepoule A.

Winstpercentage

Frankrijk won met Deschamps op de bank 43 wedstrijden, speelde twaalf keer gelijk en moest veertien keer het onderspit delven. Met een winstpercentage van 62 is hij de meest succesvolle Franse bondscoach ooit.

Als speler werd Deschamps wereldkampioen in 1998 en veroverde hij twee jaar later de Europese titel. Na zijn actieve carrière was hij ook werkzaam als coach van AS Monaco, Juventus en Olympique Marseille.