Borussia Dortmund-middenvelder Mario Götze vindt niet dat de matige reeks van zijn ploeg is toe te schrijven aan de aanvallende tactiek van trainer Peter Bosz en is het dan ook niet eens met de kritiek die de Nederlandse coach krijgt.

Dortmund pakte in de laatste drie Bundesligaduels slechts een punt en staat er in groep H van de Champions League met een punt niet florissant voor.

"Het ligt niet aan het systeem of de filosofie. In principe gaat het heel goed, een slechte fase is normaal. Ik vind het allemaal niet zo dramatisch", zegt Götze tegen het Duitse Sky Sports.

De 62-voudig international van Duitsland vindt dat de speelwijze van Bosz juist goed kan uitpakken. "Als we de kansen die we krijgen meer afmaken, dan functioneert het systeem."

Götze denkt dat de huidige mindere prestaties vooral een mentale kwestie zijn. "Tegenstanders willen altijd koste wat kost van ons winnen. Daar moeten we ons op instellen."

Samenvatting APOEL Nicosia-Borussia Dortmund (1-1)
60
Samenvatting APOEL Nicosia-Borussia Dortmund (1-1)

Ajax

De 53-jarige Bosz verruilde Ajax afgelopen zomer na één seizoen voor een avontuur bij Dortmund. Eerder stond hij aan het roer bij onder meer Heracles Almelo, Vitesse en Maccabi Tel Aviv.

Dortmund verloor zaterdag met 4-2 van middenmoter Hannover 96. De topclub bezet achter Bayern München nog wel de tweede plaats op de ranglijst in Duitsland. Zaterdag speelt 'BVB' thuis tegen de koploper.

In de Champions League wacht Dortmund woensdag eerst het cruciale thuisduel met APOEL Nicosia. De ploeg van Bosz moet winnen om kans te houden op de volgende ronde in de Champions League.

Live op de hoogte blijven van alle duels in de Champions League? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de standen in de Champions League