Sparta-middenvelder Mark Veenhoven is voor drie wedstrijden geschorst vanwege zijn rode kaart zondag in de slotfase van de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Veenhoven kreeg maandag een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk en heeft dat voorstel geaccepteerd.

De 19-jarige invaller haalde zondag FC Groningen-spits Lars Veldwijk, die op weg was naar het doel van Sparta, hard onderuit. De Rotterdammers leidden op dat moment met 2-1 en dus stelde Veenhoven door de overtreding de zege zo goed als veilig voor de thuisclub.

Veenhoven mist door zijn schorsing de thuiswedstrijden tegen sc Heerenveen (3 november) en FC Utrecht (26 november) en het uitduel met Willem II (18 november). Zijn invalbeurt tegen FC Groningen was zijn derde van dit Eredivisieseizoen. Hij stond nog nooit in de basis.

Door de zege steeg Sparta naar de vijftiende plaats in de Eredivisie met negen punten uit tien wedstrijden. FC Groningen staat met evenveel punten en een beter doelsaldo een plaats hoger.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie