Mimoun Mahi en Oussama Idrissi zijn weer opgenomen in de selectie van FC Groningen. Het duo was na wangedrag rond de wedstrijd tegen Willem II (0-1 verlies) van anderhalve week geleden niet meer welkom bij het eerste elftal.

Mahi en Idrissi zaten maandagochtend om de tafel met de clubleiding en technische staf. Uitkomst van het overleg is dat de aanvallers per direct weer mogen meetrainen met de selectie van trainer Ernest Faber, meldt FC Groningen op de eigen site.

Mahi en Idrissi waren vorige week na de verloren thuiswedstrijd tegen Willem II (0-1) uit de selectie gezet vanwege "ontoelaatbare houding en gedrag''. Wat de aanvallers precies hadden misdaan, wilde niemand bij Groningen zeggen.

Zonder topschutter Mahi en jeugdinternational Idrissi verloor de ploeg van Faber in het bekertoernooi van Roda JC (3-1) en in de Eredivisie bij Sparta Rotterdam (2-1).

Spijt

"Vorige week heb ik al laten weten dat ik spijt heb van wat er is gebeurd en mijn excuses aangeboden", laat Mahi weten. "Ik heb mijn straf volledig geaccepteerd en wil niets liever dan het team weer helpen en weer te gaan voetballen."

Ook Idrissi wil zich bewijzen voor FC Groningen. "Ik heb iets niet goed gedaan en het gevolgd daarvan is bekend. Ik ben erop gebrand weer aan te sluiten bij de eerste selectie en te laten zien dat ik ook een hele goede rol in het team kan hebben."

FC Groningen kan de terugkeer van het duo goed gebruiken. Mahi, clubtopscorer met vijf doelpunten in negen duels, en Idrissi (twee goals) zijn de enige spelers van de Groningers die dit seizoen vaker dan eenmaal het net hebben weten te vinden. De club staat op een teleurstellende veertiende plaats in de Eredivisie.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie