FC Twente heeft Gertjan Verbeek aangesteld als nieuwe trainer. De 55-jarige Verbeek wordt ook technisch manager, meldt de Eredivisionist zondag.

De oud-trainer van onder meer AZ, Feyenoord, Heracles Almelo en sc Heerenveen heeft in Enschede een contract tot medio 2019 getekend. Hij neemt Jan de Jonge mee als assistent-trainer.

Verbeek is de opvolger van René Hake, die twee weken geleden aan de kant werd gezet vanwege de tegenvallende resultaten. Sindsdien nam Marino Pusic de honneurs waar. Twente staat momenteel dertiende met negen punten.

Volgens algemeen directeur Jan van Halst past Verbeek goed bij de club. "Gertjan is een trainer die staat voor aanvallend voetbal", zegt hij op de website van de club.

"Hij brengt veel ervaring met zich mee, is gretig en wil graag bij FC Twente werken. Hij heeft aangetoond spelers beter te maken. Daarbij eist hij veel van zijn spelers, staf, omgeving en van zichzelf."

Dubbelfunctie

Gezien de ervaring en kennis van Verbeek, wil Twente de coach graag breder inzetten. Vandaar dat hij een dubbelfunctie bij de club gaat bekleden.

"In de rol van technisch manager krijgt hij medeverantwoordelijkheid over het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding, in samenwerking met de huidige directie", aldus Van Halst.

Verbeek krijgt vooralsnog de taak om Twente uit de gevarenzone te loodsen, waarna hij hoopt de club langzaam weer naar de subtop te kunnen brengen. "Het wordt gezien het programma een flinke klus, maar daar gaan we met de staf, spelers en directie alles aan doen."

Bekijk de uitslagen en de stand in de Eredivisie