Giovanni van Bronckhorst was zaterdag teneergeslagen na het dure puntenverlies van Feyenoord bij Roda JC (1-1). De coach besefte dat zijn ploeg veel effectiever had moeten zijn in de afronding.

Feyenoord kreeg vooral na rust kans op kans om te scoren, maar het ontbrak de spelers aan finesse en geluk in de afronding. Het bleef bij 1-1 en dus leed de regerend landskampioen al voor de derde wedstrijd op rij puntenverlies.

"We hebben een overwinning nodig om uit deze periode te komen, maar dan moet je wel de kansen afmaken", zei Van Bronckhorst in Kerkrade tegen FOX Sports. "Als je zoveel kansen creëert... Het valt voor ons niet de goede kant op."

Feyenoord begon nog wel goed aan de wedstrijd en stond na elf minuten al op voorsprong door een doelpunt van Steven Berghuis. Even later stond het echter al weer gelijk.

Teleurstellend

Van Bronckhorst vond zijn ploeg in de tweede helft een stuk beter voor de dag komen, maar zag Roda met veel moeite overeind blijven. De coach vindt dan ook dat zijn ploeg, na de remise bij PEC en ruime nederlaag tegen Ajax, veel te weinig uit de wedstrijd haalde.

"De jongens hebben geknokt en na rust goed gevoetbald. We hadden met ruim verschil kunnen winnen. Dit resultaat is teleurstellend."

Koploper PSV kan het gat met Feyenoord zondag al vergoten tot tien punten als het de uitwedstrijd tegen Vitesse wint. Nummer twee Ajax won later zaterdagavond met 1-3 bij Willem II en staat vijf punten voor op de Rotterdammers.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Eredivisie