Sam Larsson begint zaterdagavond in de basis bij Feyenoord in het uitduel met Roda JC. De Zweed krijgt van trainer Giovanni van Bronckhorst de voorkeur boven Jean-Paul Boëtius, die op de bank moet plaatsnemen.

De 24-jarige Larsson speelde woensdag nog een belangrijke rol namens Feyenoord in het bekerduel met de amateurs van AVV Swift door drie keer te scoren. De Rotterdammers wonnen in De Kuip met 4-1.

Coach Van Bronckhorst geeft ook Bart Nieuwkoop een basisplaats voor het duel met Roda in Kerkrade. Hij zat net als Larsson vorige week nog op de bank tegen Ajax (1-4 verlies), maar speelt nu in plaats van Sofyan Amrabat.

Landskampioen Feyenoord kent een mindere fase en bezet momenteel de vijfde plaats in de Eredivisie met zestien punten uit negen duels. Roda heeft tien punten minder en is daarmee hekkensluiter.

Het duel tussen Roda en Feyenoord in het Parkstad Limburg Stadion begint zaterdag om 18.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Opstelling Roda JC: Jurjus; Götz, Kum, Auassar, Van Peppen; El Makrini, Ndenge, Gustafson; Rosheuvel, Schahin, Van Velzen.

Opstelling Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Diks, St. Juste, Haps; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Larsson.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie