De voetbalsters van FC Twente en Ajax hebben vrijdag geen averij opgelopen in de strijd om de titel in de Eredivisie. FC Twente zette Achilles'29 in eigen huis met liefst 7-0 opzij, terwijl Ajax op bezoek bij VV Alkmaar met 0-2 won.

FC Twente stond halverwege 'slechts' op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Joëlle Smits en Kika van Es. Na rust maakten opnieuw Smits, Andrine Tomter, een eigen goal, Ellen Jansen en Anne Bhagerath de Enschedese zevenklapper compleet.

Ajax had heel wat meer moeite met VV Alkmaar. Stefanie van der Gragt brak in de blessuretijd van de eerste helft de ban, waarna Linda Bakker in de 64e minuut de Amsterdamse zege veiligstelde.

FC Twente en Ajax voeren nu met elf punten de ranglijst aan. De Tukkers beschikken wel over een iets beter doelsaldo (+15 om +7). PSV kan de koppositie zondag weer overnemen als het in Den Haag de volle buit pakt tegen ADO.

In de onderste regionen boekte PEC Zwolle vrijdag een belangrijke 2-0 overwinning op Excelsior Barendrecht. Babiche Roof nam al in het eerste bedrijf beide treffers voor haar rekening.

PEC Zwolle klom naar de vijfde plaats. De ploeg uit Overijssel bezit evenveel punten (zeven) als VV Alkmaar. Excelsior Barendrecht bleef hekkensluiter en wacht nog altijd op het eerste punt van het seizoen.