Dirk Kuijt heeft zaterdag in Katwijk een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn verdiensten voor het Nederlands voetbal en de maatschappij.

De 104-voudig Oranje-international, die eind vorig seizoen een punt achter zijn loopbaan zette, kreeg zaterdagmiddag op het veld van zijn vroegere amateurclub Quick Boys een lintje. 

Voorafgaand aan de wedstrijd Quick Boys tegen VVOG in de Derde Divisie reikte de Katwijkse burgemeester Cornelis Visser de onderscheiding uit.

De burgemeester sprak Kuijt lovend toe vanwege zijn inzet voor het Nederlands elftal en voor Nederlandse en buitenlandse clubs. De 37-jarige Kuijt maakte zich daarnaast met zijn Kuyt Foundation verdienstelijk voor sportdeelname voor mensen met een handicap. In de aankondiging werd hij een "boegbeeld van Katwijk" genoemd.

Hattrick

Kuijt traint dit seizoen geregeld mee met de A-selectie van Quick Boys. Hij bouwt zo af nadat hij Feyenoord vorig jaar in de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1) met een hattrick naar de eerste titel in achttien jaar schoot. Ook met Fenerbahçe werd hij kampioen.

De Katwijker speelde ook voor FC Utrecht en Liverpool. In 2014 zette hij al een punt achter zijn loopbaan bij Oranje.