Ajax kan de rest van het seizoen geen beroep meer doen op Vaclav Cerny. De aanvaller heeft woensdag in het KNVB-bekerduel met ASV De Dijk (4-1 winst) zijn voorste kruisband afgescheurd.

Onderzoek in het ziekenhuis bevestigde donderdag wat Ajax en de 20-jarige Tsjech al vreesden. De verwachting is dat Cerny meer dan een halfjaar nodig heeft voor zijn herstel.

Cerny had woensdagavond in het Kras Stadion van FC Volendam een basisplaats. De rechtsbuiten had kort na rust de stand naar 0-4 geschoten, waarna het noodlot toesloeg. Kermend van de pijn verliet hij na ruim een uur spelen per brancard het veld en werd vervangen door debutant Dennis Johnsen.

"Ik heb er een heel slecht gevoel over. Ik zag het gebeuren en dacht: dit is pittig", zei trainer Marcel Keizer meteen na de wedstrijd al.

Samenvatting De Dijk-Ajax (1-4)
120
Samenvatting De Dijk-Ajax (1-4)

Twee assists

Door de zware blessure blijft Cerny dit seizoen staan op op vier Eredvisiewedstrijden voor Ajax, waarin hij twee assists gaf. In augustus 2015 debuteerde de Tsjechisch jeugdinternational onder toenmalig trainer Frank de Boer.

De afgelopen seizoenen was Cerny vooral bij Jong Ajax een belangrijke kracht. Dit seizoen scoorde hij één keer voor de ploeg van trainer Michael Reiziger, die aan de leiding gaat in de Jupiler League 

Jong Ajax speelt vrijdagavond om 20.00 uur uit tegen FC EIndhoven. Ajax treft een dag later om 20.45 uur in Tilburg Willem II.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie