Leicester City heeft Claude Puel aangesteld als nieuwe manager. De 56-jarige Fransman volgt bij de landskampioen van 2016 Craig Shakespeare op, die eerder deze maand werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. 

Puel tekent een contract tot medio 2020 bij Leicester, zo meldt de huidige nummer veertien van de Premier League woensdagavond. 

"Deze aanstelling is een eer voor mij", zegt Puel op de site van Leicester. "De waarden en ambities van deze club liggen dicht heel dicht bij die van mij en ik kijk ernaar uit om Leicester aan nieuwe successen te helpen."

Voor Puel wordt het zijn tweede klus in de Premier League. De oud-coach van AS Monaco, Olympique Lyon, Lille OSC en OGC Nice was in het seizoen 2016/2017 manager van Southampton.

Met de 'Saints' reikte hij tot de finale van de League Cup, die met 3-2 werd verloren van Manchester United. Southampton sloot dat seizoen in de Premier League af op de achtste plek. 

Ommekeer

Puel, die in zijn spelersloopbaan 500 competitiewedstrijden speelde voor AS Monaco, moet bij Leicester City voor een ommekeer zorgen na een teleurstellende competitiestart. De 'Foxes' wonnen slechts twee van de eerste negen competitiewedstrijden.

Puel zit zondag voor het eerst op de bank bij Leicester City, dat dan een thuiswedstrijd speelt tegen het Everton van Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg. Zijn debuutwedstrijd in het King Power Stadium begint om 17.00 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League