De disciplinaire straf die FC Groningen afgelopen weekend uitdeelde aan Mimoun Mahi zou in de winterstop weleens kunnen leiden tot een vertrek van de topscorer bij de noorderlingen.

"Voor alle partijen is het het beste als het dan tot een transfer komt", zegt algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen dinsdag tegen Voetbal International.

De 23-jarige Mahi werd zaterdag samen met collega-aanvaller Oussama Idrissi uit de eerste selectie van de Groningers gezet, volgens de clubleiding vanwege een ​ontoelaatbare houding en ontoelaatbaar gedrag.

Mahi moet deze week als straf een week lang meelopen met maatschappelijke projecten van de stichting FC Groningen in de Maatschappij. Hij zal daarnaast een individueel trainingsprogramma volgen.

Summier

De huidige nummer dertien van de Eredivisie is al de hele week summier in zijn verklaringen over het gedrag van Mahi en ook Nijland wil niet zeggen wat de aanvaller precies verkeerd heeft gedaan rondom de 0-1 nederlaag tegen Willem II van afgelopen vrijdag.

"Maar het gaat niet om drie minuten te laat komen of omdat hij klootzak gezegd zou hebben tegen onze trainer. Hij heeft fatsoens- en gedragsnormen aan zijn laars gelapt. Er zijn grenzen overschreden. Onze geloofwaardigheid stond op het spel. De spelersgroep verwachtte ook van ons dat wij zouden ingrijpen."

Mahi maakte dit seizoen vijf competitiegoals in negen wedstrijden, nadat hij vorig seizoen ook al clubtopscorer was met zeventien treffers.

Het Turkse Trabzonspor toonde afgelopen zomer interesse in Mahi, die stelde dat hij openstond voor een vertrek. Het kwam toen echter niet tot een transfer.

De geboren Hagenaar heeft nog een contract tot medio 2019 bij FC Groningen.

Live op de hoogte blijven van alle duels in de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Eredivisie