FC Groningen-aanvaller Mimoun Mahi moet een week lang meelopen met maatschappelijke projecten van de stichting FC Groningen in de Maatschappij.

Daarmee straft de club de Marokkaanse international die na het verloren duel met Willem II (0-1) van vrijdag samen met Oussama Idrissi uit de selectie werd gezet vanwege een "ontoelaatbare houding en gedrag". Dat werd niet nader toegelicht. Mahi zal daarnaast een individueel trainingsprogramma volgen.

Idrissi werd eerder met onmiddellijke ingang teruggezet naar het tweede elftal. Met Mahi werd maandag gesproken nadat al duidelijk was geworden dat hij zowel voor de bekerwedstrijd van woensdag tegen Roda JC alsmede het competitieduel met Sparta van zondag niet beschikbaar is voor coach Ernest Faber.

Mahi heeft, zo meldt de club, toegegeven fout te hebben gehandeld en aanvaardt de consequenties. "Ik heb iets niet goed gedaan en daarvoor heb ik mijn welgemeende excuses aangeboden. Ik accepteer de maatregelen die zijn getroffen en ik zal me maximaal inspannen om dit alles recht te zetten'', zegt de speler.

"Ik hoop dat ik volgende week de mogelijkheid krijg om weer terug te keren bij het team. In deze fase heb ik namelijk maar één doel en dat is FC Groningen helpen met mijn spel op het veld. Ik zal er deze week hard aan werken om dat doel weer te kunnen bereiken.''

Clubtopscorer

Mahi was vorig seizoen met zeventien doelpunten clubtopscorer van FC Groningen. Deze jaargang wist hij al vijf keer het net te vinden.

Mahi leek afgelopen zomer nog op weg naar de uitgang bij FC Groningen. Hij stond naar verluidt in de concrete belangstelling van het Turkse Trabzonspor en een aantal Engelse clubs, maar de Noorderlingen weigerden mee te werken aan een vertrek van de dribbelaar.

FC Groningen bezet na negen speelrondes de dertiende plaats in de Eredivisie. De voorsprong op hekkensluiter Sparta Rotterdam bedraagt slechts drie punten.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie