De situatie van Abdelhak Nouri is de afgelopen maanden onveranderd gebleven. De familie van de 20-jarige middenvelder bracht maandag via Ajax een update naar buiten, waarin zijn situatie als stabiel wordt omschreven.

Nouri kreeg begin juli tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk tegen Werder Bremen te maken met hartfalen en moest op het veld worden gereanimeerd.

De voormalig jeugdinternational lag dagenlang in een Oostenrijks ziekenhuis. Daar werd bij uitgebreid onderzoek ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd.

Nouri werd overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam en ligt nu op een 'gewone' verpleegafdeling. Hij kan zelfstandig ademhalen.

"De familie laat tevens weten hoop te houden en veel kracht en vertrouwen te halen uit het geloof, maar ook uit de vele steunbetuigingen", staat in een verklaring op de website van Ajax.

"De familieleden willen daar langs deze weg nogmaals hun dank voor uitspreken en zij vragen tot slot om door te gaan met de smeekgebeden voor Abdelhak."

Jeugdopleiding

Nouri doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax en maakte in september vorig jaar zijn debuut in het eerste elftal. In die KNVB-bekerwedstrijd tegen Willem II (5-0) kwam de spelmaker direct tot scoren.

In totaal speelde Nouri vijftien wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Voor de beloften kwam hij 45 keer uit. Afgelopen seizoen ontving hij de Gouden Stier, de prijs voor de beste speler van de Jupiler League.

Zonder Nouri bezet Ajax na negen speelrondes de tweede plaats in de Eredivisie. De achterstand op koploper PSV bedraagt vijf punten.