Bondscoach Ricardo Gareca van Peru heeft Renato Tapia opgeroepen voor het tweeluik met Nieuw-Zeeland om een ticket voor het WK. De middenvelder van Feyenoord staat momenteel aan de kant met een hamstringblessure.

Tapia liep de kwetsuur vorige week op tijdens de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle (0-0). Hij miste de door Feyenoord verloren duels met Shakhtar Donetsk (1-2) en Ajax (1-4).

Gareca gaat ervan uit dat Tapia op tijd hersteld is voor de wedstrijden van komende maand tegen Nieuw-Zeeland. Feyenoord meldde vorige week dat Tapia "de komende tijd" is uitgeschakeld, zonder een precieze herstelperiode te noemen.

Peru eindigde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep als vijfde en plaatste zich daarmee voor de play-off om een plek op het WK in Rusland. Nieuw-Zeeland plaatste zich als beste land van Oceanië voor de play-offs. Bij de 'All Whites' speelt Ryan Thomas van PEC Zwolle.

Nieuw-Zeeland ontvangt Peru op 11 november in Wellington, vier dagen later is de return in Lima. Peru deed in 1982 voor het laatst mee aan het WK, Nieuw-Zeeland in 2010.