Willem II lijkt de weg omhoog te hebben gevonden in de Eredivisie. De ploeg van trainer Erwin van de Looi boekte vrijdagavond bij FC Groningen de derde zege in de laatste vijf competitieduels: 0-1.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na ruim een halfuur en kwam op naam van Fran Sol. De Spaanse spits van Willem II schoot raak op aangeven van Fernando Lewis en maakte al zijn zesde treffer van het seizoen

FC Groningen, dat vooralsnog matig presteert, stond op dat moment al met een man minder op het veld. Verdediger Ajdin Hrustic kreeg in drie minuten tijd twee gele kaarten van scheidsrechter Allard Lindhout en moest dus met rood vertrekken.

Door het resultaat in het Noordlease Stadion nestelde Willem II zich naar FC Groningen op de ranglijst. De Tilburgers zijn nu de nummer veertien van de Eredivisie met negen punten uit negen duels.

Het FC Groningen van coach Ernest Faber heeft net zoveel punten, maar een beter doelsaldo en staat daardoor dertiende. Beide ploegen kunnen later dit weekend in theorie nog gepasseerd worden door NAC Breda, FC Twente of Roda JC.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie