Fraser kraakt 'heel matige' arbitrage na nieuw puntenverlies Vitesse

Vitesse-trainer Henk Fraser had donderdagavond geen goed woord over voor de arbitrage in de uitwedstrijd tegen Zulte Waregem in de Europa League (1-1). 

Scheidsrechter Ivan Bebek deelde in totaal zes gele kaarten uit aan Vitesse-spelers en boorde na 65 minuten een doelpunt door de neus van de Arnhemmers. Luc Castaignos schoot raak, maar zou vlak daarvoor een overtreding hebben gemaakt.

"De afgekeurde goal van Castaignos was voor mij de druppel", zei Fraser na afloop tegen FOX Sports. "Daarvoor had ik het al niet zo op die man, maar na dat moment kon ik beter mijn mond houden. Het heeft geen nut om te praten met mensen die dat soort beslissingen nemen. Ik vond het heel matig."

Door de remise van Vitesse in het Regenboogstadion raakt Europese overwintering nog verder uit zicht voor de bekerwinnaar van vorig seizoen. Lazio heeft acht punten meer en gaat aan de leiding in groep K, terwijl Nice vijf punten meer heeft verzameld. 

Matig

Fraser vond het afgekeurde doelpunt van Castaignos een cruciaal moment in de wedstrijd, maar wilde niet alleen de arbitrage als schuldige aanwijzen voor het gelijkspel. De coach vond dat zijn ploeg het uiteindelijk zelf liet liggen in Waregem.

"We zijn niet doorslaggevend genoeg geweest op belangrijke momenten. Vooral in de omschakeling hebben we er te weinig uitgehaald. Als wij daar, zoals Louis van Gaal dat ooit als eerste zei, gogme toonden, dan hadden we hier gewonnen."

Vitesse speelt over twee weken de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem en moet dan winnen om hoop te houden op overwintering. Op 23 november volgt nog een uitwedstrijd tegen Lazio en Vitesse sluit de groepsfase op 7 december af met een thuiswedstrijd tegen Nice.

Bekijk de uitslagen en de standen in de Europa League

Tip de redactie