Vitesse begint donderdagavond met Luc Castaignos aan het Europa League-duel met Zulte Waregem. De 25-jarige spits vervangt Tim Matavz, die vanwege familie-omstandigheden ontbreekt.

"Tim heeft krediet en is onze topscorer, maar ik heb vertrouwen in Luc. Hij heeft al minuten gemaakt en mag nu beginnen. Dit is een mooi moment, want een uitwedstrijd met meer ruimte ligt hem misschien wel", zei trainer Henk Fraser dinsdag na de training tegen De Gelderlander

Castaignos wordt dit seizoen door Vitesse gehuurd van Sporting Lissabon, maar kan bij de Arnhemmers niet rekenen op een basisplek. In de acht Eredivisieduels die hij tot dusver speelde, begon hij één keer in de basis. 

De voormalig Feyenoorder, die vooralsnog één doelpunt maakte voor Vitesse, is blij dat hij het weer eens vanaf de aftrap mag laten zien. "Ik heb er lang op gewacht en moest geduldig zijn, maar het heeft niet te lang geduurd. Tim doet het gewoon goed en ik moet nu mijn kans pakken."

Overwintering

Vitesse moet donderdag winnen van Zulte Waregem om een goede kans te houden op overwintering in Europa. De huidige nummer vier van de Eredivisie verloor de eerste twee groepsduels van Lazio (2-3) en OGC Nice (3-0) en is dus nog puntloos.

Ook Zulte Waregem wacht nog op het eerste punt in groep K, terwijl Lazio en Nice in de eerste twee wedstrijden zes punten verzamelden. Alleen de nummers één en twee plaatsen zich voor de knock-outfase.

Het duel tussen Zulte Waregem en Vitesse begint donderdag om 19.00 uur in België.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League