Vrouwen PSV verslaan FC Twente en gaan aan kop in Eredivisie

De voetbalsters van PSV hebben vrijdagavond goede zaken gedaan door in de Eredivisie de topper tegen FC Twente met 1-0 te winnen.

Het enige doelpunt van de wedstrijd in Eindhoven viel voor rust en kwam op naam van de 18-jarige Aniek Nouwen, die haar vijfde treffer van het seizoen maakte.

PSV, dat de voorgaande drie duels steeds met 1-1 gelijkspeelde, gaat door de winst aan kop in de Eredivisie. De ploeg van trainer Nebojsa Vuckovic heeft negen punten uit de eerste vijf duels.

ADO Den Haag won met 1-3 bij sc Heerenveen en is de nummer twee met acht punten. De ploeg heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan PSV. FC Twente is met eveneens acht punten (uit vijf duels) nu de nummer drie.

Nummer vier vv Alkmaar won met 0-1 van Achilles'29, dat de voorlaatste plaats bezet in de competitie.

Ajax

De Ajax Vrouwen komen zondag in eigen huis nog in actie tegen PEC Zwolle en staan bij winst net als ADO en FC Twente op acht punten.

Coach Benno Nihom zag zijn ploeg woensdag met 2-0 verliezen van Brescia, wat uitschakeling in de Champions League betekende. Ajax had een week eerder in Amsterdam nog met 1-0 gewonnen.

Vorig seizoen maakte Ajax met het behalen van de landstitel een einde aan de hegemonie van FC Twente, dat tussen 2013 en 2016 steeds kampioen werd en de titel ook in 2011 pakte.

Tip de redactie